Det var väl ingen fara egentligen men det var bara en väldigt trist dag.
Men den slutade bra!
Med en god middag, så om du också har en sån där tråkdag som bara känns kass så kan du ta fram det här receptet& laga det. Jag blev iallafall på lite bättre humör.
Original recepetet kom från en matbilaga till expressen (tack för den mamma) men jag hade inte allt hemma så fläskfilégrytan med rimmat fläsk blev en gryta med kyckling & bacon.
Håll tillgodo - här kommer min version.
Kycklingfilégryta med senap 4 port.
600g kycklingfilé (4 fileér i normalstorlek)
1 pkt bacon
1 gul lök
ett gäng morötter
1 msk torkad timjan
ca 3 dl crème fraiche
1 msk kalvfond
knappt 1 msk dijonsenap
1 tsk kinesisk soja
2 dl vatten
5 enbär
1 näve sockerärtor
Do it like this:
- Skär kycklingfiléen i bitar som faller dig i smaken & bacon lika så
- Klyfta löken, skala & skiva morötterna.
Jag delade morötterna först på mitten (på längden) och skar sedan i 1,5-2 cm snea bitar. Perfekt, för då blev dom inte så mjuka utan med lite motstånd. - Fräs grönsakerna i lite smör i en stekpanna. Ta sedan upp dom & lägg åt sidan.
- Bryn köttet & baconet i samma panna. Salta & peppra. Ta upp dom också & ställ åt sidan.
- Ta fram en gryta & vispa ihop crème fraiche, kalvfond, senap, soja, vatten & timjan i en gryta. Lägg i lök, morötter, kyckling, bacon, enbär & låt sedan allt koka på svag värme tills det är klart. 10-15 min enligt receptet men min gryta puttrade längre än så.
- strimla sockerärtorna och lägg i dom ett par minuter innan servering.
- Servera med ris, en god sallad & lite svartvinbärsgelé.
(det går utmärkt även utan gelé men vill man samla plusspoäng hos dom små så är det inte helt fel med lite gelé)
ps. en öl var inte heller helt fel till.
Är även helt övertygad om ett glas rött suttit fint ;)
Kram
/L.
Det lät riktigt gott. Ska nog ta och prova det i helgen..jag verkligen älskar att äta grytor på hösten.
SvaraRaderaKram Madde