Det blev en apelsinlimpa igår, superenkelt & smarrigt!
Det känns alltid lite extra bra att få hembakat till frukost tycker jag, man slipper alla konstiga konserveringsmedel etc + att det är himla gott! Just apelsinlimpan har hängt med i flera år, ett bra recept helt enkelt.
1 bröd (1 1/2 L form)
3 dl Grovt rågmjöl
4 1/2 dl Vetemjöl
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk anis
1 1/2 tsk fänkål
1 1/2 tsk bikarbonat
3/4 tsk bakpulver
1 dl mörk sirap
3 dl filmjölk/yoghurt naturell
1 1/2 dl mjölk
1 st apelsin (skalet) elr 1 1/2 pomerans skal
Stöt anis & fänkål lite.
Skala & finhacka skalet av apelsinen (eller så tar ni helt enkelt pomeransskal istället)
Blanda allt tort. Rör ner sirap, mjölk & fil. Smörj brödformen & ha i smeten.
Sätt in formen med smeten i en kall ugn och sätt samtidigt ugnen på 200 grader.
Efter 50-60 min är brödet klart!
Låt svalna i bakduk..
Kram Lina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar