Det här testade jag i helgen och det fick "tummen upp". Som alltid när jag bakar så finns bara 2 kriterier, det ska vara enkelt & gott! Degen slängde jag ihop på kvällen, sen fick den vila/jäsa över natten och på morgonen återstår endast att grädda. Perfekt!
PUMPAFRÖBULLAR
25 g jäst
5 dl kallt vatten
1 1/2 dl pumpafrön + extra till utbakning
3 1/2 dl fullkornsdinkelmjöl
7 1/2 dl vetemjöl special
2 tsk salt
- smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten - rör tills det löst sig. Blanda i pumpsfröna och de båda mjölsorterna. Låt degen vila i 30 minuter!
- Ha i saltet. Arbeta in det noga i degen. Plasta in degen och låt den jäsa i rumstemperatur i minst 5 timmar eller över natten
- Sätt ugnen på 225 grader (varmluft). Ta fram 2 plåtar, klä med bakpapper
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Vik den 1 gång över sig själv med hjälp av degskrapa
- Forma degen med lätta händer till en kvadrat, ca 27 x 27 cm. Skär i 16 rutor och fördela degbitarna på plåtarna. Låt vila tills ugnen blivit varm
- Pensla med vatten & strö på pumpafrön. Baka bullarna i 12-15 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.
Pst. receptet kommer ifrån Allers..
Kalljäst är grymt! Jag bakade också kalljästa frallor i helgen. På det sättet kunde JAG få vakna till doften av nybakat bröd för en gångs skull.. ;)
SvaraRaderaIgår bakade jag två sorters bröd som blev supergoda! Recept & bilder i min blogg. Du måste testa yoghurtlimporna!
Puss!
En fråga förresten: hur var de här bullarna dagen efter gräddning? Våra var nämligen bara goda nygräddade - inget spara-recept alltså. Kanske ska testa det här om de höll sig bättre..?
SvaraRaderaÅh vad härligt! Riktigt sån tur hade nte jag ;)
SvaraRaderaSkall spana in dina recept pronto!
Dom här åt vi dagen efter också och det var lika, eller nja - det kan aldrig bli lika gott men dom var GODA dagen efter också.
puss