tisdag 25 maj 2010

springspringspring

Förra veckan blev ett litet bakslag då både torsdagens och söndagens löpning uteblev. Antar att bortförklaringar göre sig ej besvär. Men idag var jag på det igen. Dagens löptur blev runt sjöarna i Sumpan, jag var lite nyfiken på hur lång en 5a egentligen är. Och slingan runt sjöarna skall vara 5km om jag inte missminner mig, det är en sån där "hälsans stig".

Mitt delmål i projekt löpning är vårruset* på 5 km och det är redan nästa vecka så jag tänkte att det vore väl bra om jag iallafall vet hur långt det är innan loppet.

Sagt & gjort, med tunga steg, en full mage och väldigt baktung gav jag mig iväg. Motiverad som få.. Men det är tisdag och då SKA jag springa. Vädret var perfekt & det var så mycket trevligare att springa runt sjöarna än att springa på asfalt i villakvarter. Här var det massa svenssonmotionärer ute, utsikten är vacker och det luktar lite sjö. Och det finns fåglar.

Just det här med fåglarna höll på att bli mitt fall redan tidigt under rundan. Jag blev nästan nermejjad av en fågel!! Va i helv***e, fåglar ska väl vejja?! Men det gjorde ju inte den här stållen, nej han mörsade rakt på - jag blev ju så rädd att jag hoppade högt och höll på att kissa mig. Men fanskapet vejde iallafall i sista sekunden. Resten av rundan kände jag mig som Ally McBeal, jag såg syner om hur jag blev attackerad av Kanadajäss och hur jag i rnt självförsvar grabbade tag i halsen och smackade ner den i marken.. Doff.

TUR för både birdsen och mig att det bara var i min fantasi.

Ja jag vet, jag är helt CP. Men nått måste jag ju roa mig med när jag är ute & spinger för jag har fortfarande ingen musik.

Jag kom iallafall runt mina 5km utan större problem, det gick inte så speciellt fort och jag hade ont i knäna som en gammal tant men det kändes ändå positivt. På 3 månader borde jag kunna ta 5an 2ggr tycker jag.

Men jag får nog lägga i en högreväxel för min första 5a tog ca en halvtimma, knappt om jag ska vara lite mer precis, och det är nog inte så bra. Men vad vet jag, jag vet inte hur lång tid det borde ta. Men jag utgår från att jag är sjukt långsam och att förbättring kan ske. Bör ske. SKA ske.

Hej på er!
*Lisa, this is for you - trots att vårruset själva särskriver! ;)

3 kommentarer:

 1. Hej Lina friskt humör......du kommer att vara snabb som vinden i augusti!Du lär bli het på Nyhamn Open i år......när du skall veja för mina bollar....Kram Snäckan!Längtar tills vi ses!Kram//Malin

  SvaraRadera
 2. Åh, man tackar - bara för mig.. ;)

  Du är sjukt modig som utmanar en stor fågel på det viset.

  Och jag trooor inte att halvmilen på strax under halvtimmen är så illa pinkat! Bra jobbat darling!!

  Puss!

  SvaraRadera
 3. Tack Malin, upp till kamp i släktfejden! Jag tillskillnad från dig har ju en titel att försvara ;) pusss

  Lisa, jag utmanade INTE fågeln den ATTAKERADE mig.. du hade dött. Jag lovr. Pusss

  SvaraRadera