söndag 19 december 2010

4 advent


Helgen har galopperat iväg, som alltid. Känns oerhört tjatigt med den inledningen man jag kan verkligen inte komma på något annat :-)

Vi har inte bockat av allt för mycket på todo-listan men vi har haft trevligt & fyllt på på måbralistan! Och det måste ju vara minst lika bra, om inte bättre?

I lördags åkte jag & lilla hjärtat till Ikea, vi käkade köttbullar (sanning med modifikation, Alice åt köttbullar) sen gled vi runt på ikea och huxflux hade vi varit borta i nästan 4 timmar och blev såklart efterlysta.. ops! Ja och som alltid blev man minst 1 lax fattigare och hade ändå bara fått med sig hälften av vad man åkte dit för. Märkligt.

Vi var barnvakt åt våra grannars son Kasper i lördags & barnvakteriet övergick i spontanmiddag så dom trippade väl hem vid spöktimmen eller nått. Mycket trevligt! Spontanitet skall icke underskattas, det är grymt. Inga förväntningar, bara trevligt!

Och idag är det 4e advent, jag riktigt känner att julen är i antågande. Patrik var och hämtade en julagran idag så nu står den i garaget och aklimatiserar sig.

Det kändes oerhört mysigt när han kom med granen på axeln, stolt som en tupp och vinkade glatt in genom köksfönstet. Och där stod vi och bakade lussebullar...Och nu på eftermiddagen kom två grannfamiljer över på adventsglögg. Känns verkligen kul att vi har så trevliga grannar! Och alla har vi barn i samma åldrar, vilken bonus!


Sist men inte minst så har vi provat en ny rätt inför julbordet. Patrik var på Helsingborg och åt deras julbord med jobbet. Det var någon form av avsmakningsjulbord.
Det verkar ha varit himla trevligt med allt från ostron till koktfläsk med stuvad grönkål.
Och just det sistnämnda tyckte Patrik var hysteriskt gott. Så han pratade med kocken igår och ikväll svängde han ihop ett "test".

Jag gör tummen upp! Riktigt gott, det kommer lätt att kval in på vårt julbord. Kul med något nytt men som ändå känns klassiskt! Jag är väldigt traditionell av mig i visa avseenden så jag kan ju inte tänka mig tex en asiatisk sill eller en jansson med tomat & palsternacka i på jul. På midsommar kanske, men aldrig på jul. Jag kan inte ens förstå varför man skall krångla till det på det viset när det redan finns så bra klassiska receptet Nej huvaligen, det ska va som det alltid har vart.. Hahahhaa..

Nej nu mina vänner ska jag gå & baka Ernst Kanelkakor, sen får jag väl rulla upp håret på papilotter så det ligger fint imorgon... Skoja bara!! ... om papilotterna alltså ;)
Ha det bäst!

Kram
Lina

4 kommentarer:

 1. Ingen asiatisk sill?!?
  Du, vad var det för en underbar sill du hade gjort på midsommar? Var det inte thai? Det var iaf den godaste sill jag ätit nångång (o jag älskar sill..) Skulle gärna vilja ha receptet på den.. =)
  Kram Elisabeth

  SvaraRadera
 2. Haha, jamenjagskrevjupåmidsommarkanske ;)
  Den var faktisktinte så tokig, jag tyckte också att den var god! Lovar att du ska få receptet om jag hitter det.

  Hoppas allt är bra med er alla!!

  Stor Kram L.

  SvaraRadera
 3. Vilken mysig helg ni verkar ha haft!! Skönt att ni är friskare och en stor eloge till Patrik som håller fortet hemma med två sjuka barn! :)

  Låter som att jag också måste ha receptet på den där sillen. Att spara till midsommar alltså.. ;) Kokfläsket med grönkålen däremot, står jag nog gärna över.. ;)

  Puss!

  SvaraRadera
 4. Lisa, jag gjorde inte heller vågen när han sa vad han ville göra, Men det var väldigt gott! Över förväntan & det känns som det kommer att passa väldigt bra in på julbordet! kram

  SvaraRadera