söndag 18 december 2011

En helg till, tack!

Man är ju inte 20 längre.. men nästan!?
Helgen har varit fantastiskt trevlig, högt tempo, all in & lite sömn. Man är ju inte riktigt van att köra en "två-dagars" ända in på småtimmarna. Sova i bäddsoffa samt hålla fika-tillställningar på dagarna. Men ack så trevligt det har varit!

I fredags hade vi "vänner utan barn" på middag, och vad det innebär kan ni säkert räkna ut själva.. * Vaknade upp efter 3 timmars sömn, såååå där pigg. Men ändå nöjd att jag lyckades förhala uppgången ett bra tag innan vi faktiskt gick upp sen. Sen kom min familj på fika på dagen så då skulle vi såklart baka lite innan det och på kvällen var vi bortbjudna på middag söder om stan, hos familjen S. I ärlighetens namn så var vi inte jättepigga när vi satte oss i bilen & åkte dit men innan vi klivit innanför dörren vemn champagnekorkarna & allt annat var glömt. Så även det blev en fantastiskt trevlig kväll som slutade på deras bäddsoffa. Och imorse bjöds det på riktig mysfrukost med pannkakor & annat smaskens. Så himla mysigt!!!

Ja sen var det bara "plattan i mattan" hem igen, baka lussebullar för sen hade jag bjudit över hela grannskapet på glöggmys! 5 familjer med 2-3 barn vardera. Även det var jättetrevligt!
Men när dom gick hem så fanns inte så mycket mer energi kvar att uppbringa.
En helg till, tack.

Behöver jag ens berätta att det blev häntmat till middag?

Kram
/Lina

* ps, pratade med min vännina som var här på fredagens middag..
1. dom tyckte dom hade gått hem tidigt...
2. dom hade sovit till 13 (!!!) dagen efter och spenderat resten av den dagen liggandes i soffan...
Det är nästan svårt att ta emot den informationen när man själv knappt hunnit duscha i helgen, än mindre sovit eller legat i en soffa (självfövållat på alla plan, jag veeeet. men dock.)
Men å andra sidan trodde jag att någon måste ha dött om någon ringde mig innan kl.11 en lördag i mitt liv "before kids" så jag antar att det är så där bra man hade det!? Man har bara förträng det. Någon form av överlevnadsinstinkt? Antar även att det är därför jag bara småler när kollegor utan barn beklagar sig över att dom är trötta.. Dom trötta? Dom vet ju inte ens vad dom snackar om. Vänta ni bara så ska ni få se på trött.. hehehe.

3 kommentarer:

 1. Ja, det där med BK (before kids)kommer man väl få slängt i ansiktet en vacker dag ;)(hoppas jag;)
  Men tack snälla för i fredags! Vi hade jättetrevligt och förlåt att vi var kvar så länge;)
  Kram från Väninnan och Rövkroks förloraren ;)

  SvaraRadera
 2. Glömde säga att Fille undrade hur reglerna såg ut för tillbaka bjud?! Sa att jag inte hade någon aning eftersom jag aldrig blivit bjuden på någon parmiddag tidigare ;)

  SvaraRadera
 3. Åh, stilpoäng för reflektionen!

  Det är kutym att bjuda tillbaka när man varit hembjuden till någon (om man inte av någon anledning blir osams eller har väldigt tråkigt - såpass man känner att man inte kan genomlida en hel kväll med detta sällskap igen). Att bjuda igen behöver nödvändigtvis inte ske direkt, man kan vänta en liten stund med detta tills det verkar lägligt. Vad man bjuder på är inte relevant utan det är gesten att bjuda tillbaka som räknas.

  Med vänliga hälsningar
  Lina "magdalena ribbing" ;)

  SvaraRadera