söndag 20 januari 2013

charkisar & kändisar

I fredags var vi ute på stan med vänner. Vi möttes upp på Riche för en drink  och sedan hade vi bord på Taverna Brillo. Och här är typexemplet av vad som avgör om man får en bra eller dålig kväll. Jag skulle vilja påstå att humör och sällskap bidrar oerhört mycket till helhetsintrycket ändå. När vi kom dit fick vi vänta 1 timme på vårt bord (som vi hade bokat..) det skulle ju kunna få den bäste (och hungrige) på dåligt humör. Men det fanns vin i baren så vi drack vin & gled runt lite och spanade in det nya stället. Himla kul koncept med lite butiker och barer och små vråer över allt. Där fanns tex en blomaffär, ett litet bageri, en pizzeria osv.

I väntan på vårt bord (vi visste vilket vi skulle få och hovisen kom och sa att nu är dom alldeles strax klara..) då får min man se på något som talar emot det hovisen just sa:
- Nej men va faaaaan nu tar ungjä**eln in en glass också.. (va vi skratta, tror P var hungrigast :)

En timme och några glas vin senare fick vi iallafall vårt bord. Svultna som vi var så tog vi genast in massa charkisar & ost för att stilla den värsta hungern. Och vin. Gott vin.

All mat kom in om vart annat, ingen direkt tajming där, men det var ändå så rörigt hos oss. Vi satt bredvid Mr "När & fjärran" him self, herr Fahlén (jäkligt roligt måste jag säga) så det var ett himla surr med deras bord (och så blev det så rackarns trångt att vi fick lappa ihop borden till långbord så att alla skulle få plats. Och vår frispråkiga vån E raggade naturligtvis upp paret vid bordet bredvid och sen gled det in en annan vän till fröken C som hade tappat sitt sällskap och han kamperade hos oss resten av kvällen. Rörigt, bulligt, massa vin & en jättehärlig kväll! Och vår stackars servitrasa förökte lappa ihop den något osammanhaängande kvällen med att iallafall bjuda på kaffe & dessert. Ja men man tackar, en tiramisu tackar iallafall inte jag nej till!

Betyget på restaurangen, gå inte dit på en date eller på "tumanhand", det var rörigt & stökigt, och vissa fick bord mitt i gången av restaurangen (det funkar säkert en lunch emn inte en fredag kväll) utan gå dit ett helt gäng för en opretantiös middag - då blir det toppen! Servicen ganska kass men maten väldigt god! Och vi hade en urtrevlig kväll!!


Kram
Fru B.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar