söndag 27 januari 2013

its all about food..


 Fredag, jag fastnade på jobbet och ingen orkade direkt laga mat.. vad passar då bättre än massa charkisar? Inte mycket, svängde in förbi vår lilla köttbutik i Spånga, Dennis, och där kan man ju lät gå förlorad i deras fantastiska charkdisk.. Dagens nyhet för mig: tryffelsalami. Mums!  Sen kör vi lite olika ostar, oliver och färskpasta med karljohanssvampfyllning. De må vara det enklaste man kan äta men ack så gott!! Delade en flaska vin med maken och somnade framför brasan.. fredagar i ett nötskal. Eller kanske fru Blomer i ett nötskal ... #heltslutkörd


Vi är tydligen hopplöst förlorade i långkokens underbara värld.. i lördags skull vi ha gäster men Henry var lite skruttig så helgens sociala planer fick läggas på is. Men vi körde på enligt plan med mat ändå för vi var så nyfikna på att göra en Chili. Så 2 kilo högrev fick puttra runt och kryddas på tills vi var nöjda. Sen en salsa, guacamole, gräddfil och naturella nachochips till det. Meeeeeen va gott det blev! Och lite bonus i sjukstugan var att farbror Simon tittade förbi på middag!

Lördagar är Fru B lite piggare och trots lite rödvin lyckades hon hålla sig vaken.. och även drömma sig iväg till varmare breddgrader.. (kan man skylla på vinet? ..eller kanske bara kylan..?) oavsett vad så hade vi bokat en solresa innan vi gick och la oss!! Förra sommaren var den absolut sämsta i mitt liv på alla sätt och vis och år hade vi lovat att det skulle bli bättring på alla plan. Så det här känns som ett steg i rätt riktning på det målet. En vecka med garanterat sol & bad. Och att resa bort & bo på hotell - det blir ju inte lyxigare än så! Och inte vilket hotell som helst.. I will show you later!Söndag, sköna söndag.. idag testade jag ett nytt recept till lunch - morotssoppa. Jättegott! Varför gör man inte soppa oftare egentligen? Det är ju supersmarrigt!

Och sen plingade det på dörren ... Henry for iväg och öppnade och lät så himla kul när han sa: Mamma det var ingen matkasse  - det var Tessan!! Vaddå dagens storstadsungar, om det plingar på dörren måste det vara leverans av matkasse.. ;) För här kommer man inte oanmäld.. Oavsett en trevlig överraskning!

Hoppas ni också haft en härlig helg & ätit massa god mat!!
Själv börjar jag inse att det är dags att dra i handbromsen nu vad gäller god mat... #börjarseutsomenköttbulle

Kramis
Fru B.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar