tisdag 13 september 2011

Sommarstugeplaner

Vi har ju blivit, eller kommer att bli med sommarstuga på Gotland till nästa sommar som det ser ut nu. Och det känns ju fantastiskt kul!! Jag längtar massor & tänker massor på huset. Klurar lite på vad man skulle kunna göra & så. För det är sån jag är. Jag klurar. Spanar. Klurar lite till. Det kliar lixom i fingrarna.

Men en "sommarstuga" har så olika betydelse för olika personer... och jag vet inte riktigt vad de betyder för mig. Jag vet vad jag vill uppnå med en sommarstuga men inte riktigt vilken stil jag skulle vilja ha där & på vilken nivå engagemanget skall ligga.

En del kör ut allt gammalt skrot dom inte vill ha hemma till sin sommarstuga & gör inte ett knop så länge det verkligen inte behövs. Jag tror det är dom som verkligen kan det här med att slappna av. Dom struntar i om gräsmattan behöver klippas - den kan väl lika gärna bli en härlig sommaräng medans jag ligger här i hängmattan & har det bra?

Sen har vi dom som renoverar hela sommarstugan till tipptopp skick - ett andra hem typ. Där finns allt du kan tänka dig, platt-tv, designmöbler, kamin, nespressobryggare, bredband, gäststuga osv. En representativ stuga som kräver mycket jobb & investeringar helt enkelt.

Några vill ha preussisk ordning, putsar & fejjar mest hela semestern medans andra tycker att en sommarstuga behöver man väl inte städa, det ska var lite döda flugor på fönsterbrädorna. . det tillhör.

Sen har vi dom som bara vill ha loppisfynd som man sen kanske pimpar i galna färger - lixom leva ut det som man inte vågar hemma i sommarstugan, och samtidigt får det inte kosta så mycket pengar. Lite galna tapeter och massa retroprylar i varje hörn. Alternativt så målar dom allt ALLT vitt, nöter ner det lite på kanterna & lever ut sin vita "shabby chick"-dröm. Lever lantliv.. typ.

Jag undrar hur vi kommer att bli? Det är iofs ganska härligt när det bara blir tycker jag... Men av erfarenhet så är det alltid bra att ha samma plan för sin semester när man åker iväg, så inte den ena planerat att ligga i hängmattan hela semestern medans den andra har planerat att bygga en friggebod & måla om huset. Då blir det lätt kollisionskurs.

Nu kommer vi dela sommarstugan med hela familjen så vi är ju fler som kommer att "bli"..
Jag har bara ingen aning om hur det blir. Spännande det här!

Antar att vi alla borde ses innan sommaren, dricka alldeles för mycket rödvin & göra en plan!
Tror ni inte att det är en bra start iallafall? Det tror jag.

Kram Lina

4 kommentarer:

 1. Åh gud, jag känner igen mig väldigt mycket i ett av de där scenarierna - gissa vilket? ;)

  Tycker att det låter som en alldeles strålande plan att starta med rödvinsrus - vad kan bli fel då liksom! ;)

  Svara på mitt sms nu.. ;)

  Puss!!

  SvaraRadera
 2. Oj oj, håller alla tummar o tår =))

  SvaraRadera
 3. Hurra för rödvin.....när ska vi ses? Puss/Malin

  SvaraRadera
 4. Malin, vi styr upp nått!
  Vi kommer ju ner till GGN så kanske en rödvinskväll på fredag eller lördag då? Kram

  SvaraRadera