onsdag 24 augusti 2011

Jag har en plan..

.. eller Vi har en plan. eller vi hade en plan. som från början var en helt annan plan. men nu blev det inte så och då måste en ny plan göras. Hänger ni med ?;)

Det här med att renovera ett hus det blir ju kanske inte alltid som man trott från allra första stund. En så sak är vår övervåning. Övervåningen from hell. Sne, vind & ful ful ful. Att den skall renoveras råder inga som helst tvivel om det är bara det att när vi gör det så skall planritningen göras om, en takkupa byggas, ett nytt badrum göras och ett rum skall ev bli två. Så det är lite att fixa med.

Men nu har övervåningen blivit helt omkörd av massa andra projekt som klättrat upp på priolistan & helt fräckt puttat ner övervåningen. Omkörningsligan består av: dränering, nya fönster, ny skorsten, fixa trädgården efter dräneringen inkl altaner, ny entre/trapp osv. Sen önskas även en ny groventre samt ombyggnation av källaren & ny ventilation.

Som du säkert förstår så måste jag leva ett tag till med övervåningen from hell. Badrummet är så vidrigt så där finns ingen quick-fix att göra men barnens sovrum har väl redan fått en liten quick-fix i form av vita väggar istället för tapeten med palmer som satt där när vi flytade in. Och nu står vårt "laura ashley goes sommarstuge"-sovrum på tur. Förutom dom småblommiga tapeterna med gula små rosor så har vi de vidrigaste garderobsdörrar ni förmodligen skådat.... eller?


Till protokollet skall även läggas till att dörrarna är eg 8 stycken och inte 4 som på bilden ovan. Men jag tänkte att det kan vara lite väl magstarkt äv för den mest luttrade..

Dessa dörrar vill jag nu byta ut som en liten quick-fix .. men eftersom Åsa Nisse (som sålde huset till oss) byggt garderoben själv och satt playwoodskivor som dörrar så matchar det naturligtvis inga standardmått. Så nu slipar & målar maken för fullt. Kanske känns lite fräschare med vita dörrar iaf. Ska slaffsa på lite färg i taket också (eftersom Åsa Nisse målade runt sin befintliga taklampa när han målade taket sist... och vår taklampa ser inte likadan ut.. han hade såklart en plafond..)Kram
Lina


1 kommentar:

  1. Hejsan!
    Vad roligt att ni har stora projekt framför er, och även fast "Åsa-Nisse" satt käppar i hjulet för era garderobsplaner tvivlar jag inte på att resultatet kommer bli bra.

    Jag jobbar för ett byggforum där man kan visa upp sina projekt, få feedback och sprida inspiration. Det skulle vara roligt om ni ville vara med och visa upp något projekt ni har. För det skulle jag kunna erbjuda en liten morot. Är ni intresserade eller har frågor kan ni kontakta mig på vendelabyggla@gmail.com

    /Vendela

    SvaraRadera