onsdag 24 augusti 2011

Middagen är serverad!

Det här med middag... det måste man ju ha. Barnen är hungriga. Fantasin tryter. Du har max 30 minuter på dig att leverera. Du vill inte att veckans middagsmeny enbart skall bestå av mamma scan, falukorv, snabbmakaroner & blodpudding.. så vad gör man?Vår lösning har varit "Linas matkasse". Vilket är både bra & dåligt.

Grymt koncept att få alla råvaror till 5 middagar hemkört varannan vecka. Vi behöver ju knappt storhandla längre och jag slipper fundera på vad vi skall äta. Jag har fått inspiration till att laga annan mat än den jag oftast gör men jag gör inte direkt "vågen" över alla rätter jag lagat de senaste halvåret. En annan nackdel är att det är inte så mycket barnvänliga maträtter och en maträtt är alltid vegetarisk - då känns de alltid som det fattas något i måltiden då. typ kött.


Sen är det aldrig samma rätt 2ggr vilket gör att barnen inte känner igen en enda rätt. Jag hörde någon som uttalade sig om just barn & hur man får dom att äta annat än mamma scan & snabb makaroner och hon sa att barn kan behöva bli serverad samma rätt upp åt 10 ggr innan dom gillar den. Dom har uppenbarligen en ganska hög tröskel för invänjning av nya rätter. Och när hon sa det så föll poletten ner. För tro mig, mina barn har fått mamma scans köttbullar & makaroner fler än 10ggr i sitt liv ;)


Men nu börjar jag ledsna lite på "Linas matkasse" så jag klurar på om vi skall testa någon annan matkasse eller om jag bra skall göra ett break och börja laga min egen mat igen. Jag längtar nästan efter att börja laga min egen mat.. men samtidigt är det så bekvämt att få allt hemkört.


Hur gör ni?Har ni matkasse? Vilken? Bra/dåligt?..


Kram

Lina

4 kommentarer:

 1. Kör på mathem då! Storhandling på nätet med hemkörning, men du väljer själv vad du ska köpa. Borde passa dig som handen i handsken. ;)

  Jag hade lätt kört på det om jag inte bodde i världens ende.

  Puss!

  SvaraRadera
 2. vi hade Linas matkasse några gånger men det var inget för oss. Många gånger var vi missnöjda med rätterna, de smakade inte så gott och var definitivt inget för en kräsen Alex.
  Och som sagt, ca:10-14 gånger krävs det för ett barn (och säkert en sån som mig) att vänja sig vid en ny maträtt.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej svej!
  Inga matkassefasoner här inte....hihi, jag gör matlista för två veckor, storhandlar allt som kan handlas och sedan behövs ju minst två kompletteringar under denna period för att få till det med färskvaror. Det funkar alldeles utmärkt. Vår lilla sessa har dock lagt till sig lite dåliga vanor som att inte äta all mat...jag vet att vi varit sjukt bortskämda med Melker som slukar allt och som till råga på allt säger att det smakar "utsökt" eller "ljuvligt", skam den som ger sig....10 ggr sa du, hon ska minsann lära sig;)

  SvaraRadera
 4. Handla på nätet borde jag ju helt klart testa, då slipper jg ju iaf ett moment!

  Sen får jag väl skylla mig själv som envisas med att handla å Ica Maxi i Solna, då får jag lägga ca 25-30 minuter bara på att åka fram & tillbaka. Nej tänk om man kunde bo granne med Ica Maxi som du Malin... de hde vart fint de! :-)

  Matlista verkar som en bra idé också!
  För det jobbiga är ju att komma hem och sen öppna kylen för att komma på något kreativt..

  Tack för tipsen.
  kraaaam Lina

  ps. Malin, jag tänker ofta på Melkers kommentar "åh vilket kalaaaaas" och skrattar gott ;)

  SvaraRadera