tisdag 16 augusti 2011

Sommaråterblick - speeddinner, småtjejer & lite kiss

I somras så har vi hunnit med en del resturangbesök & I like!

Jag vägrar hålla mig hemma bara för att vi har småbarn, nej ner med dom i vagnen & ut på stan är mer min melodi. Det blir kanske inte alltid världen längsta eller lugnaste restaurangbesök varje gång men det går bra, det är superdupermega mysigt att ha med de små terroristerna och så klart lyxigt att bara ta ett glas vin & bli serverad...


Den här kvällen var vi på Isolabella i Visby. En trevlig Italiensk restaurang men inge fancynancy eller extra vagant, passande för en barnfamilj kan tyckas.

I samma veva som vi skulle hit så hade vi precis börjat vänja Alice av med blöjan & det här var allra första veckan så det var fortfarande väldigt oklart hur dagen skulle te sig.. i den här fasen hade hon insett att hon kissar men när det skedde så satte hon sig helt sonika på huk och kissade. Det är ju helt rätt tänkt, om man bara bortser från en liten detalj.. hon sa aldrig till och vi hann aldrig ta av henne byxor & trosor. Så innan vårt besök så hade hon bla kissat på golvet på en loppis i Tingstäde - varpå jag fick lätt panik... det var typ jordgolv där. Vad fasen gör man då?

Det var ingen som såg... jag såg att kisset började torka in i golvet ganska snabbt.. jag fick samvetskval. jag sa inget!! Köpte massa hembakade bullar och gick snabbt därifrån. Oh my god vilket dåligt samvete jag fick, som jag skämdes. Men vad skulle jag göra? Man kan inte direkt torka upp kiss på ett jordgolv.. men det var ju ännu inomhus. nåväl.
Gott med bröd när man är hungrig


Maken tyckte absolut att vi skulle ta in en flaskavin... tror du vi hinner dricka en flaska sa jag.. lätt svarade han. Vi hann. Vinet var super gott. (sen att restaurangbesöket bara varade i totalt 1,5 timme är en annan femma - och då hann vi tom dricka kaffe på maten!)


å så tjejerna!


Och just det här med hur många tjejer det finns i familjen Blomér var tydligen oklart den här kvällen för när vi ätit klart så frågar servitrisen (och syftar till Alice & Henry) om tjejerna också var mätta & belåtna...


Vi lät det passera. Sa artigt ja absolut och förklarade inte vidare för Henry att hon trodde att han var en tjej. Min lilla prins. Han var ju hur fin som helst i sin blonda kalufs & rosa skjorta.


Back 2 the kiss-story..

Alice blev naturligtvis kissnödigt på restaurangen. Varpå att jag visste att jag har INGEN tid på mig. Noll marginaler. Så jag plockar upp henne i famnen och springer (ja så gott det nu går i långkjol och höga träskor ner för gamla snea stentrappor & genom restaurangen med ett förmodligen ganska ansträngt leende, uppför gamla jäkla stentrappor och in på toaletten. Vi hann.. inte.


På vägen hem så gick vi in i en affär, en fin affär, som precis skulle stänga. Jag skulle bara kolla efter en present. Medans jag pratar med expediten så ser jag i min ögonvrå hur Alice sätter sig på huk, på golvet, mitt i affären.. och.. just precis. kissar. f*n..


Torkade upp efter oss bäst jag kunde, bad om ursäkt och köpte lite grejer från Rice i farten.


Varpå min man frågar varför jag köpt dom sakerna.. ?
Vi behövde väl inte direkt fler muggar från Rice..?


Varför? Varför jag köpte muggarna?

Tycker du att vi skall gå in 5 minuter innan dom stänger, kissa på golvet i deras butik och sen gå ut utan att handla något?! Nej, jag skulle inte tro det.


Sen dog den diskussionen och Alice har aldrig mer kissat på sig på det sättet och nu är hon helt blöjfri sedan i somras. Vilket känns underbart!! Fast med facit i hand så kanske jag borde ta med henne till någon väl utvald butik och låta henne kissa lite på golvet.. så kan jag bara köpa mig ut sen ;)


puss & godnatt

/L.


1 kommentar:

  1. Heja Alice! Och Lina, Svenskt Tenn tyckte jag mig höra Alice ropa efter, hon vill gärna in där ;-)

    SvaraRadera