tisdag 3 januari 2012

hej från sjukstugan

Här var det sjukstuga! Och igår var det så illa att Patrik fick åka in med Alice till Astrid Lindgrens barnakut på kvällen. Hon var så skruttig lilla hjärtat, hög feber, hostig, knappt någon röst kvar och svag.. så svag att hon blev anfådd av att gå upp till övervåningen. Andningen var lite tung så jag gav henne lite Airomir men hon förstod inte riktigt hur man skulle andas i den.

Henry däremot slet åt sig masken och visade hur det skulle gå till. Han är ju rutinerad lillsorken, han andades ju nästan konstant i den sitt första år. Så somnade hon och sen hör vi något svagt pipande från övervåningen, då kunde hon inte andas (och prata kunde hon ju knappt heller) & fick panik. Lilla pluttan. Bara att packa lilla sjukhusväskan, hennes lilla rosa fjällräven med frukt & vatten, böcker & gosedjur. Sen åkte dom iväg. Men efter 4 timmar var dom hemma igen, hon har en infektion i halsen men med gör man inget åt men doktorn ordinerade mera Airomir (himla tur, jag blev nästan lite orolig om jag gjort något galet där som tagit egna initiativ) hon fick även inhalera adrenalin & kortison på sjukhuset och idag så har hon varit lite piggare. Varken hon eller Henry har haft någon hög feber så dom har klarat sig utan alvedon hela dagen. Men vi håller dom hemma veckan ut så dom får kurera sig ordentligt.

Hostmedicinen & inhalatorn var inte alls rolig enligt Alice så jag utlovade ett besök på Boink (världens finaste leksaksaffär) om hon var duktig och tog sina mediciner så idag var det inga problem att få i henne det, det största problemet just nu är "Nääääääär ska vi åka till leksaksaffären mamma"..... kanske får svänga förbi där morgon när jag kommer hem från jobbet!

Hoppas ni slipper feber & hosta (det är tydligen något som går i Stockholm just nu)

Kram
Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar