söndag 1 januari 2012

Nyhamn, en liten oas.

Nyhamn på Gotland är min makes familjs lilla oas, där har dom spenderat sina somrar med familj, släkt & vänner sedan långt tillbaka. Det är hans farmor & farfar som byggt upp allt och dom såg till att familj, släkt & vänner till familjen hade tomterna bredvid varandra och där har dom haft så mycket skoj genom åren. Nu har deras generation tyvärr lämnat Nyhamn men barn, barnbarn & en del av vännerna finns kvar. Och jag hoppas och tror att gemenskapen kommer att leva kvar även om deras generation lämnat över till nästa.

Vi hade förmånen att få bo i deras stuga förra sommaren och det var helt fantastiskt, det var verkligen en mötesplats, gamla som barn tittade alltid in till oss och jag kan inte minnas att vi någonsin satt 4 vid vårt middagsbord. Nej det var alltid långbord med grillning, kräftor eller rökta flundror om männen haft fiskelycka. Det var en fantastisk sommar!

Vi var ut till Nyhamn i julhelgen för att titta på svärföräldrarnas "lilla projekt", dom lämnar nämligen sin gamla sommarstuga för att bygga en ny sommarstuga precis vid havet. Det blir magiskt.... Tänk att vakna upp till den här utsikten varje dag...Havet levde rövare den här dagen men tänk att det spelar ingen roll för oavsett väder & vind så är havet magiskt, fängslande, mäktigt & rogivande. Vart jag än är så kan jag aldriga sluta titta på havet. Det faschinerar mig och jag får aldrig nog.

Och så här ser deras hus ut just nu, sida med alla fönster vetter mot havet..Får visa er nya bilder i sommar sen när allt är klart!
Ser framför mig att dricka ett glas rosé eller två tillsammans med dom på deras altan i sommar..

Bara 6 månader kvar!

Kram Lina
1 kommentar:

  1. Kallar ni det där för sommarstuga??
    Ser hur som helt fantastiskt ut.
    Kramis

    SvaraRadera