torsdag 26 januari 2012

rena rama rånet

Vi ska ju åka till Thailand. Då ska man vaccinera sig... 2ggr med 1 månad emellan gångerna så det var liksom dags att ta tag i det idag. Så efter att jag hämtat smågrynen på dagis åkte vi till vaccinationsplejset i Vällingby. Klockan var ca halv sex när vi kom dit.. jag kände lite att jag levde på "lånad tid"med dom små. Men första mutan funkade fint, varsin banan i väntan på att jag fyllde i 3 st hälsoblanketter men sen skulle jag ju försöka förstå vad den rara lilla kvinnan sa på halvtaskig svenska, samtidigt som Henry stod på en stol i sina smutsiga vinterkängor & matade ut kölappar och Alice insisterade på att köpa en penna (en fästingplockare) och plockade på sig alla broschyrer hon kunde hitta i väntrummet (som förövrigt hade en temperaturpå minst 25 grader, för det e tydligen bra om man är varm när man skall vaccinera sig - tro mig, JAG var varm.) Mitt i all förklaring av hepatit A, hepatit B, kolera bla bla bla så säger hon att drickvaccinet skall ni dricka då & då.. Då vaknar jag upp i bastukaoset - drickvaccinet?
- ja, ni vill väl inte bli magsjuka på semestern?
- nej det vill vi såkart inte
- okej, då ska ni ha drickvaccin också.
- ok. [köptorsk]

Sen kom notan. Holy fu**cking macarony!!!
För den summan skulle jag fått en fantastiskt fin handväska men vad fick jag, ett stick i armen och 2 gråtande barn... (not fair).

Och med tanke på att vi ska tillbaka dit igen om 1 månad så kände jag ett visst krav på att få till en bra avslutning på dagen så vi gick till Åhlens & dom fick köpa varsin film (ja va f*n dom kostade ju inte i närheten av vad det där vaccinet kostade, hade kunnat köpa hela vidoavdelningen kändes det som) sen vidare till Mc Donalds för mat & lek.

- Men min diet då?
- joråsatt jag käkade min första Mcfeast utan bröd (undrade om kassabiträdet skulle fråga om jag var sann men hon tog vänligt beställningen) och det var ju sjukt gott & för första gången mådde jag inte illa när jag gick från M'et! Testa!

Som om det inte vore nog nu så skulle vi på hemköp & handla. Så vi kom hem vid åtta... och då skulle dom naturligtvs kolla på nya Babar. Vad skulle jag säga? Nej nu får ni gå & lägga er och sen skall vi åka till Orsa hela helgen och där finns ingen DVD men på måndag kan ni få kolla på er nya film..? Exakt. dom fick kolla. lite.

Så nu har ni fått den detaljerade berättelsen av min kväll!
Kram Lina

ps. någon som undar vart maken är? Jo han är på Hockey med kunder & sen gör dom stan.
Han är uppenbarligen bättre på att pricka in sina kvällar än jag ;))

2 kommentarer:

 1. Hahaha! Du är så söt när du skriver så man kan ju inget annat göra än att skratta.. Men jag förstår pärsen, tro mig!!

  Om en dryg månad är ni i Thailand. Tänk på det!! :)

  Puss och ha en underbar skidhelg! Här är vi fortfarande sjuka..

  SvaraRadera
 2. Du skriver så underbart!
  Hoppas att semestern blir toppen.
  /Johanna

  SvaraRadera