fredag 22 februari 2013

viva italia

Ciao,
imorgon vankas vinklubb med grannfruarna. Vi skall köra lite italienskt tema och ha middag istället för klassisk provning. Ska bli så himla najs!! Så ikväll har jag förberett lite, jag har premiärgjort en tiramisu. Ska bli väldigt spännande att se hur den blir. Den såg iallafall ut som på bilden (i mina nya kokbok som jag fick i present förra helgen, tack tack) men det behöver å andra sidan inte alls betyda att den kommer att smaka bra. Tror mig vara en ganska kräsen tiramisu-ätare för tro mig när jag säger det - jag har ätit en heeeeel del tiramisu i mina dagar. Skulle nästan tippa på en om dagen under de 2 vintrar jag bodde i Italien, i Cortina & Courmayer (så vägde jag några kilo extra när jag kom hem efter en skidsäsong i världens bästa matland också ;)

Förutom efterrät skall vi äta lite olika minibruschettas till förätt så jag har svängt ihop en rödpest och ugnsbakat miniplommontomater ikväll så det skall gå lite smidigt imorgon. Ja och lasagne till varmrätt, så det blir nog toppen. Vin leverensen kom ikväll och min kära medvärdinna hade gått banans på systemet..oooops...

Ska ni göra nått skoj i helgen då?

Puss & Go natt
Fru B.

4 kommentarer:

  1. Men åhhhhh! Jag kommer oxå ;) tänk om man hade grannfruar att mysa med istället för pensionärer typ..... Vi är enda barnfam på gatan o har så varit i de 8 år vi bott här!!!! (Morr!) Du verkar ju fantastisk på matlagning så jag är säker på att tiramisun (...ehhh.. heter/stavas det så) är gudomlig :)

    Vågar man erkänna att man aldrig varit i Italy.....? ;) Älskar maten!!! Och då har jag ju ändå inte ätit den där, på plats. Det slår säkert allt!

    Ha en mysig kväll! Själv blir det svennebanantacos själv m barnen då mannen drar o jobbar (hemma i morgon bitti).

    Kram
    Anna (annaem77...du fattar att set är jag va även injaga bara skriver Anna...?)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite iPhonestavning där på slutet ;)

      Vad jag ska göra i helgen? I morrn kalas hos min ena lillebror som fyllde år i onsdags. Så det bär av till Storstaden i möra. Söndag ska jag o barnen gå på den där husvisningen, sambon jobbar tyvärr dygn då :( Annars lugnt, lite fotbollsträning för sonen på sö fm.

      Radera
    2. Hej :-)
      Hur gick husvisningen? Gud så spännande att leta nytt!
      Du skall inte skämmas att du inte vart i Italien, du skall bar avara glad att du har ett fantastiskt land kvar att upptäcka. Jag hade förmånen att bo där 2 vintrar, en i Cortina och en i Courmayeur.. Im in love!! Sen var vi där på vår bröllopsresa, var i Rom, Elba & Toscana ed Sienne, Florence mm.. Kan jag varmt rekomendera. Men skall du göra nått så lämna barnen hemma & åk till Toscana med mannen. Njut av underbar mat, goda viner & fantastiska vyer.. Rom kan du skippa (om du frågar mig) om du vill uppöeva lite av det riktiga italien. Hoppas helgen var toppen, vår vinkväll vart lyckad iaf :-)
      Kram

      Radera
    3. Åh. Ja jag måste ju bara åka dit! Vi satt o spånade lite hos brorsan i lördags då mamma blir 60 i oktober o hon o pappa ska bjuda oss alla på en resa!! De andra gillar oxå Italien (o har typ alla vart där!) men det verkar inte riktigt vara säsong där i oktober....?

      Huset! Neeee. Det var sååååå 70-tal ööööverallt o är trots allt ett dyrt hus (men med fint läge, utsikt mot Mälaren). Men nä. Lite unken mögellukt o myyyycket att renovera. Vi har börjat återuppta idén om att bygga ut istället. Ibland är det himla bra ändå att kolla runt lite, man kan inse att man har det rätt fint ändå ;) Dock trångbott...men vi får se.

      Din vinkväll lät helt fab! Kul med härliga grannar!!!
      Nähä. Måste jaga bebisen här nu.
      Kram.

      Radera