måndag 28 september 2009

Idag vaknade vi med ett leende på läpparna!

Det är helt galet men nu är vi faktikst husägare! Vi skrev kontrakt igår kväll och om allt går som det ska så är det inflyttning i januari. Men först skall vi besikta & mäta radon i huset så nu håller vi bara tummarna för att det går bra.

Huset ligger i Spånga i ett område som heter Solhem. Ett jättebra område och bäst av allt är att 2 av våra bästa vänner bor i samma område - så himla kuuuuuuuuuul! Huset är ifrån 1961, en tegelvilla. Man kan nog nästan klassa det som ett "renoveringsobjekt" för det mesta måste vi nästan göra om - men det känns bara roligt!

En sak som vi dock inte har några planer på att göra om är vinkällaren!
Tyvärr ingick inte vinerna i köpet så vi får väl börja samla på oss lite vin nu ;)


Idag hade vi en hektisk start på dagen, kl.10 skulle en fotgraf komma & fotografera vår lägenhet och innan dess så skulle det städas, plockas undan & piffas! Framförhållningen var inte den bästa heller, eller från början var den det för vi skulle fixat all städning & så igår men det blev så mycket "ståhej" kring husköpet att det hanns inte riktigt med.. Jag kan heller inte påstå att våra barn varit till speciellt stor hjälp - var det inte så förr i tiden att man skaffade barn för att dom skulle hjälpa till hemma? Eller har jag fått det helt om bakfoten? ;)
Våra barn hjälpte inte till det minsta iallafall, vi försökte röja undan saker & söta lilla Alice plockade snällt fram dom igen.... Men vi hann. Till slut. Phu! Så nu är fotona tagna & vi har även haft en förvisning av lägenheten för ett par som var intresserade så nu får vi hålla våra små tummar, avvakta & se.


Det skadar säkert inte om ni också håller en tumme! :-)

Kram Lina

3 kommentarer:

 1. Hmm.. Undrar vad man ska köpa till er i inflyttningspresent.. ;)

  SKITKUL vännen, att ni fick ert hus!! Och så nära B&B, extra roligt!

  Stort stort grattis! Och ett lycka till med fixet! Ha inte för stora krav på att allt ska ske NU bara. Ni har ju faktiskt 2 små (!) barn och om de plockar fram efter städning, vänta bara tills du får se hur delaktiga de kan vara i en renovering.. ;)

  Ser fram emot många trevliga besök, och kanske en övernattning i gillestugan då och då (fatta skönt att slippa trängseln på Gotlandsgatan emellanåt!).. ;) Jag bjuder oblygt in mig själv och hela klanen! =)

  PUSS!

  SvaraRadera
 2. Ha ha ha, det gör du helt rätt i! Vi ska bara dränera först ;) KRAM

  SvaraRadera
 3. Grattis!! Vad kul! Det ser ju supercharmigt ut, håller tummarna för att besiktningen går bra och väntar på resterande bilder! =)
  Kram Mia & co

  SvaraRadera