onsdag 16 september 2009

Lilla fröken förstår mer än vi tror..

Alice är drygt 15 månader och det händer verkligen massor i hennes värld! Hon tittar, testar, iaktar & härmas.. och det är sååå roligt att iakta henne! Här har hon fått tag på Patriks ipod och på något sätt så kan hon sätta igång musiken och hon har förstått att det kommer musik ur dom små hörlurarna - är det inte otroligt hur smarta dom är dom små liven?

Hon pratar massor men det är tyvärr inte mycket vi förstår ;) "Mamma" säger hon till allt & alla, vi har försökt & försökt & försökt att få henne att förstå att Patrik heter "Pappa" men den poletten trillar inte ner. Däremot så säger hon "tack" & "skål", det sistnämnda har hennes far lärt henne - aningen oroväckande att hon lärt sig säga "skål" innan "pappa", vad säger det om oss som föräldrar egentligen? ;) Sen säger hon såklart hej och hejdå och precis som alla barn säger hon "neje" :-)

Jag tror även att lilla prinsessan kommer att bli en riktig gourmand, hon älskar alla "godbitar" på bordet och frukost är bland det bästa hon vet. Det här är lite favoriter utan inbördes ordning:
ägg, leverpastej, räkost, räkor, pasta, banan, melon, russin, majs & kantarellstuvning!


Jag var nog likadan när jag var liten, mamma har berättat om en gång när jag fick önska mat till min födelsedag på dagis.. Då ville JAG ha oxfilé med hasselbackspotatis och murkelsås.. men det gick såklart inte att få på dagis, jag fick helt enkelt önska mig något annat. Då önskade jag mig regnbågsfilé med pressad potatis & hollandaissås.. Behöver jag säga att det slutade med att jag fick välja mellan köttbullar & makaroner eller spagetti & köttförsås?! :-)

Jag förstod nog inte hur bra jag hade det & hur god mat min mamma alltid har lagat åt oss!!

Kram

4 kommentarer:

 1. Ser att Alice pluggar tidigt för att slippa sin mammas taskiga musik-koll! Bra där! ;) Puss!

  SvaraRadera
 2. Apropå tidiga ordförråd - en av mina första fraser var "Skål och välkomna!" - ganska användbart om jag får säga det själv.. :)

  SvaraRadera
 3. Lisa: Taskiga musik-koll?! Nu förstår jag ingenting, jag som är så allsidig ;)

  SvaraRadera
 4. Visst är du allsidig; Lina, Angel, Charlotte.. Men nu pratade vi ju om musik! ;)

  SvaraRadera