torsdag 10 september 2009

Skunkar & sorkar

- ett varningens finger höjes nu för alla kräsmagade!

Det har flyttat en en skunk hos oss, men jag kan inte hitta honom.. jag har letat & letat & letat.. Tillslut så hittade jag såklart honom - och det var ingen skunk. Det var Henrys navel.. HUUUUUU! Jag hade alldeles glömt hur hemskt den där lilla navelstumpen luktar innan den förruttnat helt & trillat bort. I kväll lossnade den, hela familjen gjorde vågen och vi gjorde oss av med den illa kvickt! Vilken lycka, för jag vill ju inte att min ljuvliga lilla bebis skall lukta skunk.. han skall ju bara lukta ljuvlig bebis - och det gör han igen!!

Igår var vi på besök hos Barnmorskan och vägde Henry, till den dagen får alla bebisar gå ner 10% av sin födelsevikt.. Henry hade gått ner 10gram... han väger nu 4440gr. Barnmorskan ville se hur han ammade & att han fick i sig mat. Vi kan sammanfatta det i att hon skrattade gott & sa att vi behöver inte oroa oss för det! Han är en glupsk liten sork. Och just det här med "sork"... jag har förstått att det inte är alldeles självklart vad det är. Men det är en pojke - på gotländska.. inte helt solklart - jag vet! Men jag har vant mig vid det uttrycket så för mig är det ju lika klart som korvpad :-)



En av de första gångerna min man träffade min bror resulterade just i ett litet språkligt missförstånd..
Patrik & jag kommer hem till mina föräldrar och möts av min bror i hallen, varpå Patrik säger "Tjena sork" till Anders (min bror).. Anders svarar såklart men långt efteråt kommer det fram att han tyckte att Patrik var riktigt dryg som kommer hem till dom och kallar honom för RÅTTA...
Hahaha, det här har vi skrattat gott åt många gåner efter det och som sagt var det här med dialekter är inte alltid helt lätt! :-)


Nu ska jag gå & pussa på min lilla sork iallafall och imorgon ska han & jag åka till BB igen för att göra hörseltest och någon undersökning. Och sen är det helg igen och Henry blir 1 vecka!! Det måste vi såklart fira, tror bestämmt att jag skall köpa ett gott vin imorgon för nu var det hiiiiiiiimla länge sedan jag drack vin! Och sen vi får även besök från "öjn" av mina svärföräldrar. Det ska bli mysigt!! Välkomna!



Kram Lina

3 kommentarer:

  1. Å nej! Jag hade också glömt hur stumpen luktade.. :) Antar att jag får tacka för förvarningen.. ;)

    ENJOY Vinet!!! Jag längtar redan..

    Och slå en pling snart vettja!

    Puss!

    SvaraRadera
  2. Och så vet du väl att man aldrig kan få se för mycket bilder på så söta barn? Hint hint..

    SvaraRadera
  3. Ett stort, stort grattis till tillökningen!! Vad fina ni är hela familjen!! Hittade hit med hjälp av Lena=). Vi fick en liten Elsa den 21:a aug så det är inte många dagar mellan våra bebisar! Om du får tid mellan amningarna kan du väl skicka mig din mailadress (jag läser min jobbmail)? STOR kram till dig och hela familjen! /Malin

    SvaraRadera