söndag 10 oktober 2010

Söndag.

Sitter här i raggisar, ullkofta, sjal och surplar the. Känner mig lite skruttig.. men jag hoppas det går över tills imorgon. Helgen har varit bra - som vanligt, det är väldigt sällan man har en dålig helg - har ni tänk på det? Eller brukar ni ha "en dålig helg"? Antar att man gör sånt som man gillar mest då.

Den här helgen har vi haft finbesök från öjn! Helg bestod bla av lite shopping i fredags & efterföljande fika på Massagotti. Efter fikan gick Henry lös.. i anslutning till fiket fanns:


- stentrappa upp
- stentrappa ner
- hissar
- rulltrappor upp/ner
- entré dörrar som snurrar runt

.. ni förstår säker hur fikan avslutades va? Precis.

I lördags var jag på Hem & villa mässan i Älvsjö. Super mysigt att hänga med Tessan en hel dag även om jag kanske önskat mer "inspiration" från mässan. Men jag var ändå mer en nöjd. Vi flanerade runt, åt sushi, shoppade lite & snackade massor! Sen blev det middag här hemma.

Idag hade vi inga stora planer & det var skönt. Det blev mysfrukost med American Pancakes & ljuvliga scones. Så ljuvliga att jag ska ge er receptet! Sen har vi varit ute i parken & lekt och Patrik & hans far har gått banans med en slägga & ett spätt utanför så nu ser det om möjligt ännu jäv*igare ut. Men men, det blir nog bra i sinom tid.


Ljuvliga scones

Ca 10-11 små scones

  • 8 dl vetemjöl special
  • 4 tsk bakpulver
  • ½-1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 dl flytande smör
  • 3 dl vaniljyoghurt
  • 1 dl mellanmjölk

Smeten blir ganska ”blöt” så man får klicka ut den i små bollar på plåten efter bästa förmåga!
Jag klickade ut dom med en slev och en slickepott så jag slapp kladda ner mig ;)
Picka med gaffel och in i 225 grader i ca 10 min. Klart!

Efter att ha läst ingredienserna förstår ni säkert varför dom var så goda... dom var utsökta med cream chees & hallonmarmelad men även med smör, cheddarost & apelsin & morots marmelad.

Kram Lina

2 kommentarer:

  1. Mums! Blir bra på nästa söndags brunch! Tack för receptet. :)

    Det kanske inte är värt ett besök på mässan då? Bättre med en dag i Gbg med fika, lunch och shopping kanske. Tåls att tänkas på.

    Hoppas du kryar på dig tills i morgon. Puss & kram!

    SvaraRadera
  2. Tack!

    Njae, men det beror på vad du vill ha ut av mässan... men det är ju inte en inredningsmässa direkt. Det är mer Hus & villa med allt vad det innebär. Luftvärmepumpar, badkar, dränering, radon, kaminer, kakel mm mm.. Kolla planen för mässan innan du bestmmer dig för att inte gå ;)

    Men sen är det ju underbara barn mässan också..

    Kramis

    SvaraRadera