söndag 29 november 2009

Jag blir inte klok på sjukvården

Tack för alla fina kommentarer efter gårdagens inlägg, dom värmer verkligen!

(Jag har hört av flera av era det är svårt att kommentera på bloggen, att ni får ett felmeddelande i röd text om att ni inte kan lämna en kommentar. Jag har upplevt samma problem på andras bloggar så nästa gång när den texten kommer upp - testa att klicka på "skicka kommentar" en gång till (trots felmeddelandet alltså) - då brukar man komma vidare och kommentaren publiceras. )

Efter gårdagens besök så tyckte jag att det släppte lite i bröstet på Henry men natten var som vanligt jobbig för honom, så vid kl.03 flyttade jag över honom till hans bilbarnstol & då sov han sött till kl.6. Skönt för honom!

Synd bara att jag inte låtit honom göra det tidigare.. men jag har fått lära mig av vår barnmorska att det inte är bra för små barn att sitta länge i sin bilbarnstol. När vi skulle åka långt i bil med Alice när hon var liten så sa dom att 2 timmar var abslout maximal tid sen skulle bebisen vila från stolen i minst 30 minuter. Så vi planerade in en massa stopp på vägen för att "annars kunde ryggen ta skada"... (och näsan blev grön.. näråå ;)

Allt det var BULLSHIT sa dom på A.L igår.. Dom kanske inte använde just det ordvalet men det var det dom menade :-) Eller inte ren bullshit, man kan inte byta ut spjälsängen mot en bilbarnstol men nästan ;) Så om det är fler där ute i cyberspace som har förkylda barn - låt dom sova i bilbarnstolen, det är jätteskönt för dom. Ytterligare ett tecken att man ska inte lyssna på allt dom säger till en, man ska tänka själv!

Anyway, imorse var jag & Henry iväg till Astrid Lindgren på återbesök. Dagens läkare tyckte det lät jättebra när han lyssnade på Henry och sa att han inte har något RS virus. Jag förstår inte hur en läkare kan vara helt övertygad om att det var RS igår och idag är nästa läkare övertygad om att det inte är det. Läkaren sa att endera hade han inget RS virus eller så reagerade han bra på gårdagens behandling & att han förmodligen då haft viruset ett tag innan vi kom in. Men jag tyckte ändå det hela lät väldigt märkligt.

Läkaren tyckte nog att jag var lite jobbig som ställde "hundrafyrtiotolvtusen" extra kontrollfrågor men det struntar jag i! Oavsett hans diagnos så är ju inte Henry frisk och jag tyckte att Henry reagerat så bra på adrenalininhalationerna han fick igår så jag mer eller mindre krävde att få göra en till idag (när vi ändå var där ;). Han reagerade bra även på denna så jag är glad att jag envisades.

Sen fick vi åka hem. Henry ska äta penicillin för öroniflammationen och jag skall hålla honom under uppsikt & komma tillbaka om han blir sämre.

Jag tycker allt sånt här är lite jobbigt, för hur ska jag veta om, när och hur mycket ont han har ... tänk om han bara kunde berätta det för mig. Ikväll har han varit mycket mer ledsen än han varit på länge, precis som när han haft ont i magen.. så nu är "mammatentacklerna" ute.

Jag hoppas såklart av hela mitt hjärta att läkaren idag har rätt - men jag kan inte slappna av helt.. men så är jag ju mamma också ;)

Puss

1 kommentar:

  1. Skönt att höra att han är på bättringsvägen och bra att du stod på dig! Skumt dock att två läkare kan ha så olika uppfattning om vad som är fel.. Men vi får ju hoppas att den senare har rätt!

    Kram!!

    SvaraRadera