måndag 16 augusti 2010

converse bytes mot pumps

Idag har jag varit på jobbet & träffat min nya chef. Det fanns nämligen ingen tjänst till mig i det teamet jag arbetade i innan jag gick hem på mammaledighet. Så nu blir det nytt team & ny chef, spännande, hoppas det blir bra!

Så nu är det bestämt, den 6 september 2010 börjar jag arbeta igen. Arbeta. Igen. Märkligt. Det är lite blandade känslor inför det hela men så är det säkert för alla antar jag. Det känns iallafall jättebra att Patrik ska vara hemma med Henry i några månader för han e ju såååååå liten, alldeles för liten för dagis. Det tycker iallafall hans mamma ;)

Jag ska alltså byta sandlådan mot Le office, conversen mot pumps, barnvagnen mot tjänstebil, koftan mot kavaj, brio skötväskan mot en Hugo Boss väska, Öppna förskolan mot Gondolen.

Jag ska konversera med vuxna människor, vi ska inte prata om sömnvanor, vad någon äter eller inte äter, om dom kan krypa eller gå, konstiga prickar eller vart bästa barnklädes rean äger rum. Nej vi ska prata om vuxna saker.

Som... Som? Vad pratar man om då? Väder? Vind? Om någon vart på kräftskiva? Vart dom bor? Hur mycket dom fick betalt per m2 när dom sålde sin lya i innerstan? Om dom har marmorbänk i köket & pärlspont? Semestrar? Jobbproblem kanske? Jobbframgångar? Boräntor?

Och ingen ska kasta mat på lunchen, nej ingen kommer att kasta mat, ingen ska spruta ner mig & mina kläder med blåbärssoppa eller hälla ut ett glas mjölk över golvet & sig själv. Och jag ska äta vad jag vill till lunch, precis vad jag vill. Jag behöver inte äta något som barnen gillar, bara något som jag JAG gillar. Och jag kan äta vart jag vill, inte nödvändigtvis där man får in en dubbelvagn & där det finns en barnstol till låns.

Och jag ska ha opraktiska handväskor, snygga opraktiska handväskor, inga med långa braiga axelband man kan slänga över axeln utan med små handtag. Äntligen. Ska ta & damma av min Smålandsväska från Svensk Tenn tror jag.

Men sen då? Vad 17 ska jag ha på mig. Mina kostymer från 2007? Känns sådär upphetsande.. Måste göra en djupdykning i garderoben asap!

Ja som ni ser är det mycket att stå i innan den 6 september ;)
.. och ni som känner mig bättre än så vet att jag har massa massa massa annat som jag också vill göra innan dess.

over & out
/L

3 kommentarer:

 1. Jag tycker att det låter rätt härligt faktiskt! Det där med lunch var man vill, att äta maten varm (om den nu ska vara varm) och inte kall, snygga kläder (och att införskaffa dem) och snygga väskor! Sen är det ju det där med att få längta om dagarna som både är jobbigt och ganska mysigt. Men att få pusslet att gå ihop är ju ingen picknick, tur att du har P som ska vara hemma ett tag så du får en smidig övergång efter så lång tid.

  Och det där med att H är för liten för dagis i september (du har ju rätt!) väljer jag att inte tänka på för i så fall kommer jag att vara världens sämsta mamma ungefär vid årsskiftet.. :(

  Puss och ha en mysig dag med Bejby!

  SvaraRadera
 2. Ha ha, du har fångat det riktigt bra! Tänk på att du snart, inom kort, faktiskt även kommer ha möjlighet att tänka klart en tanke. ;-)
  Kram Mia

  SvaraRadera
 3. Spännande Lina! Förstår precis dina känslor och tankar. Det är roligt och härligt att få börja vara sitt eget jag igen. Men det är också jättekonstigt att inte hela tiden vara behövd av sina små, inte få följa varje steg i utvecklingen och att inte få prata blöjstorlekar till vardags längre. MEN vardagen med jobb OCH barn är ändå helt ok. Jag gillar det. Gillar att klä mig snyggt och steppa iväg till jobbet och faktiskt få vara behövd på andra plan än mammaplanet.
  Önskar dig all lycka med nya tjänsten.
  Kram Cecilia

  SvaraRadera